10 Premier League-klubbar som längtat och längtat och…

Chicago Cubs vann nyligen World Series i baseboll efter 108 år av försök. Lite närmare oss finns det åtskilliga engelska storklubbar som längtat efter sin ligatitel nästan lika länge.

Sportlistor.se listar de nuvarande storklubbar som väntat längst, men också några i The Championship som har många svenska fans. Vi hoppas att ni står ut i några år till.

space

Arsenal10. Arsenal – 12 år

Hoppsan! Det har faktiskt gått dussinet år sedan ”The Gunners” senast vann. 2003/2004 vann man obesegrade men sedan har Arsene Wenger & co fått nöja sig med ideliga topp 4-placeringar.

space

Leeds9. Leeds – 24 år

Vi som var med på dinosauriernas tid ser fortfarande Leeds som en storklubb. Men frågan är om inte den etiketten snart bör tas från den vitklädda klubben. Senaste ligatiteln togs typiskt nog 1992, alltså säsongen innan mäktiga Premier League startade.

space

Liverpool8. Liverpool – 26 år

Under 80-talet vann Liverpool sju av klubbens totalt 18 ligatitlar. Men sedan satte någon upp en stoppskylt på Anfield. Man har ännu inte vunnit Premier League, vid titeln 1990 var det fortfarande First Division som gällde.

space

Everton7. Everton – 31 år

Fotbollsmeckat Liverpool har det inte lätt. Även stans andra storlag adderar ständigt år efter år till den senaste titeln, i deras fall 31 år.

space

Aston Villa6. Aston Villa – 35 år

Miljonstaden Birmingham ”borde” givetvis ha ett lag som samlar ligapokaler. Aston Villa har varit närmast i modern tid. Men senast det hände var 1981 och det lär dröja eftersom man nu kämpar i The Championship.

space

Tottenham5. Tottenham – 55 år

Tottenham Hotspur har aura av vinnare omkring sig. Men vinster i cuper – även i Europa – kan inte skriva om historien: man har inte vunnit ligan sedan 1961, då hade The Beatles inte ens slagit genom.

space

Burnley4. Burnley – 56 år

I början av 1960-talet var ”The Clarets” en innovativ storklubb som inte bara vann ligan – 1960 – utan också var först med nymodigheter som att låta tränaren bestämma spelarköpen. Sedan var det tydligen slut på det roliga.

space

Sunderland3. Sunderland – 80 år

Lång guldtorka är något man tycks pyssla uppe i ”The Far Corner” av England. Tvåan på listan finns där och för Sunderland är det nästan lika illa, senast man vann var 1936 och andra världskriget hade inte ens börjat.

space

Newcastle2. Newcastle United – 89 år

Alltid sedda som en storklubb och alltid med storpublik hemma på St James Park. För bara dussinet år sedan spelade man Champions League. Men titlarna är det magert med för ”The Magpies”. Senast det hände var 1927. Den ekonomiska depression som rådde då har i dag sin motsvarighet i att man spelar i The Championship.

space

West Bromwich1. West Bromwich – 96 år

WBA spelar på Englands högst belägna arena, The Hawthorns. Men det är uppenbarligen tufft där uppe. Sedan 1920 har man fått vänta på att upprepa klubbens enda titel.

space

Andra som suktar efter ny ligavinst:

Preston (126 år), Sheffield United (118 år), Sheffield Wednesday (86 år), Ipswich (54 år), Derby (41 år), Nottingham Forest (38 år), Blackburn (21 år).

space

Nuvarande PL-klubbar som aldrig vunnit ligan:

Bournemouth, Crystal Palace, Norwich, Southampton, Stoke, Swansea, Watford & West Ham.En kommentar

  1. Gunner 9 november 2016

Skriv en kommentar